maandag 20 augustus 2012

Trend report: Power to the jacket



20 augustus 2012 - Met de subtropische temperaturen van het afgelopen weekend lijken de winterjassen en bonte laarsjes nog mijlenver weg, toch is het verstandig om nu al langzaamaan te beginnen met investeren in je herfst-wintergarderobe.

De allernieuwste items verschijnen per slot van rekening alweer in de winkels. Natuurlijk zijn er genoeg trends die je in de gaten moet houden, maar er is één look die je absoluut niet mag missen, zeker omdat hij je op carrière gebied ook nog eens wat voordeeltjes brengt. De naam van deze trend: power dressing.

Oké, toegegeven helemaal nieuw is deze manier van kleden niet, want noem een Grace Jones, de zangeres met blockhead kapsel en altijd aanwezige schouderpartij, en de flashbacks van de jaren ’70 en ’80 vliegen je om de oren. Juist die ferme colbertjasjes vormen deze herfst-winter de basis van de vernieuwde power dressing look, een trend die overigens weinig te doen heeft jurken, maar alles met een sterk vrouwbeeld en zakelijke mode.



Elisabetta Franchi
Nude colbert, €399,-

voor winkels: www.josbles.nl 
Als we modehuizen als Yves Saint Laurent, Miu Miu en Versace moeten geloven zijn ook dit seizoen de hoekige schoudervullingen en opvallende, masculiene jasjes een must. Voor een allover power look combineer je het met een pantalon of ultra strakke rok. Ideaal voor een dagje op kantoor, want uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met een zakelijke look bovendien beter scoren in het bedrijfsleven. You go girl!
MANGO
Tailored blazer, €49,95

www.mango.com 





(Fotografie: Atelier Versace)












                                           

0 reacties:

Een reactie posten

© 365 Days of Favourites, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena